İnşaat ve Makine Mühendisliği 50. Yıl Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi’nde “İnşaat ve Makine Mühendisliği Bölümleri 50. Yıl Mezuniyet Töreni” düzenlendi.

SAÜ Mezun İlişkileri Koordinatörlüğü ve SAÜ Kariyer Geliştirme Koordinatörlüğü iş birliğiyle organize edilen etkinlik, konservatuvar öğrencilerinin koristliğinde düzenlenen mini konserle başladı.

SAÜ Mezun İlişkiler Koordinatörü Dr. Damla Karşu açılış konuşmasında, “Bugün burada gururla ve heyecanla üniversitemizin ilk mezunlarından olan 1974 yılı Makine ve İnşaat Mühendisliği bölümlerinin kıymetli mezunları ile mezuniyetlerinin 50. yılını kutlamak için bir araya geldik. Bugün sadece siz değerli mezunlarımızın değil aynı zamanda üniversitemiz için de tarihi bir gün. SAÜ ailesi olarak bizler, dünyanın dört bir yanına yayılarak gururumuz olan 250 binden fazla mezunumuz ile köklü ve güçlü bir aileyiz. Sizlerle sağlam bağlar kurmak niyetiyle yola çıkan Mezun İlişkileri Koordinatörlüğümüz, Aralık 2023 tarihinde kuruldu. Kurulduğu günden bu yana yaklaşık beş aylık bir süreçte koordinatörlüğümüz, mezunlarımızla olan ilişkilerimizi güçlendirmek adına ciddi adımlar attı. Bu çerçevede farklı fakülte ve bölümlerde gerçekleştirdiğimiz mezun panelleri, kariyerinde başarılı mezunlarımızın konuşmacı olarak yer aldığı ve verdikleri seminerlerle yine başarılı mezunlarımızla yaptığımız röportajlar attığımız adımlardan bazılarıdır. Aynı zamanda mezunlarımızın güncel etkinlik ve duyurulardan haberdar olabilmesi için toplu e-posta sistemini aktifleştirdik. Ayrıca dijitalleşen dünya ile uyumlu olarak üniversite tarihinde ilk kez dijital mezun kart uygulamasını da hayata geçirdik. Mezunlarımız artık mezun bilgi sisteminde e-Devlet aracılığıyla girerek dijital mezun kartı oluşturabilecek. Nasıl yapacaklarına dair videolu anlatımı yakında mezunlarımızla paylaşacağız. Bu yolda katkılarından dolayı birimim adına Mezun ilişkileri Koordinatörlüğü komisyon üyelerine ve desteklerini esirgemeyen Rektörlük makamına teşekkürlerimi iletiyorum. Bugün buraya gelerek bizi onurlandırdığınız için teşekkürlerimizi sunuyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al konuşmasında, ” Tüm mezunlarımızdan özür dileyerek konuşmaya başlamak istiyorum. Sakarya Üniversitesi’nin en zayıf olduğu alan mezunlarla ilişkisidir. 1970’lerde biz akademik yolculuğa başlamış olsak da 1911’lerde kurulan Yıldız Teknik Üniversite’sinin, 1773’lerde kurulan İstanbul Teknik Üniversitesi’nin devamıyız ve 250 yıllık akademik geleneğin sahibiz. İTÜ’nün ambleminde bilindiği üzere arı figürü var. Biz de üniversitemizin, arı gibi çalışan verimli bir üniversite olması yönünde çalışıyoruz. Projeler konusunda Türkiye’nin en fazla atak yapan üniversitesi olduk. Sosyal bilimlerde en fazla proje başvurusu yapan üniversite olduk. Sakarya Üniversitesi olarak Bologna süreçleri, akreditasyon süreçleri ve yeni eğitim modellerinde öncü üniversitelerden biriyiz. YÖK tarafından 6 üniversite ile birlikte aday araştırma üniversitesi ilan edildik, Araştırma Dekanlığını da kurarak gece gündüz çalışarak araştırma üniversitesi olmaya çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

SAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Yaşar konuşmasında, mühendislik fakültesinin toplam öğrenci sayısı, üniversite-sanayi iş birliği konusundaki ivme artışı, üniversitenin mühendislik fakültesi performansının yıllara göre karşılaştırılması gibi konulara değindi.

Eski mezunlarımızdan Ersin Taranoğlu, ‘’ Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Hamza Al’a teşekkür etmek istiyorum, çok kadirşinas bir adım atarak bizi davet ettiği için. Devlet’imize çok teşekkür ediyorum, Devlet’imize şükretmemiz lazım bugün bu çatılar altındaysak bizi yetiştiren bu çatıları açık tutan devletimize teşekkür ediyorum. Milletimize teşekkür ediyorum onların vergisi sayesinde bu çatılar ayakta duruyor’’ şeklinde konuştu.

Eski mezunlarımızdan Sedat Açıldı konuşmasında, kariyeri ve biyografisi ile alakalı bilgi paylaşımında bulundu.

Program, toplu fotoğraf çekimi ve belge takdiminin ardından sona erdi.

Etkinliğin tüm fotoğraflarına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kaynak: Sakarya Üniversitesi İletişim Koordinatörlüğü